Installaties

101 palen

46 maanden Whats App data verkopen

Social media is hot, data is gewild. Roy Snippe en Wiebren Altena verbeelden 46 maanden chat geschiedenis in 101 palen. Zij nemen het heft in eigen handen en verkopen hun Whats App data die gaat over migraine, Drenthe, exposities, porno en laat bloeien.

Roy en Wiebren codeerden hun Whats App gesprekken in kleuren die staan voor 5 thema’s die zij niet prijsgeven. Zo ontstonden er 77 objecten gevuld met data. Het aantal regels per object bepaalde de prijs van deze palen. De maanden dat Roy en Wiebren niet chatten werden verbeeld door objecten zonder data. De prijs van deze 24 palen werd bepaalt door de koper, die mocht bieden.

De hoogte van alle objecten lieten zij afhangen van de hoeveelheid data die erachter schuil ging. Per maand is het percentage regels per object berekend, de objecthoogte van de palen.

De installatie ‘101 Palen’ is op 6 oktober 2017 tentoongesteld bij No Studio in Amsterdam, tijdens ‘No.2 Conversations’. Bezoekers aan deze expositie waren nieuwsgierig naar de achterliggende data, de betekenis van de kleuren van de 101 palen. Maar deze werden stellig geheim gehouden door Roy en Wiebren. Kopers van een uniek genummerde paal, werden eigenaar van achterliggende data en ontvingen bijbehorende gespreksfragmenten tussen Roy en Wiebren in een officieel document.

Er zijn nog palen verkrijgbaar. Heb je interesse gekregen of wil je meer weten? Ga naar de pagina contact in het menu van deze site en vul het contactformulier in.

Standaard